Plenáris előadók

pajzos-csaba

Pajzos Csaba

Plenáris előadó

X Y Z: Kik ezek? De hogyan motiváljuk őket?

Szombat - 12. nov. - 9:15 | BBTE,  Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar épülete, 400591 Kolozsvár, Teodor Mihali utca 58–60 szám

Pajzos Csaba közgazdász, projektmenedzser, egyetemi adjunktus
13 éve dolgozik a Partiumi Keresztény Egyetemen ahol különböző funkciókat töltött be. Volt már tanszékvezető és dékán is, jelenleg beruházásért felelős rektori biztos.
Menedzsment tantárgyakat oktat, rendszeresen ad elő szakmai konferenciákon valamint projekt tanácsadással és pályázati menedzsmenttel is foglalkozik.

dr_kerekes_kinga

Dr. Kerekes Kinga

Plenáris előadó

Mit nehezebb találni: munkahelyet vagy munkaerőt? A munkaerőpiaci helyzet alakulása Romániában

Szombat - 12. nov. - 9:50 | BBTE,  Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar épülete, 400591 Kolozsvár, Teodor Mihali utca 58–60 szám

Dr. Kerekes Kinga egyetemi docens a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdasági és Gazdálkodástudományi Karán. A Közgazdasági és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet oktatójaként Emberi erőforrás menedzsment, Projekt menedzsment és Vidékfejlesztés tárgyakat tanítja alap- és mesterképzésen.
Fő kutatási területe az emberi erőforrások hatékony felhasználása úgy a vállalatok szintjén (HR gyakorlatok), mint a társadalom egészét tekintve (munkaerőpiaci trendek).
A Közgazdász Fórum szakmai-tudományos folyóirat főszerkesztője.

molnar_attila

Molnár Attila

Plenáris előadó

“Az elméd a saját ellenséged!(?)” - Az ötletek és vállalkozások bukása egy pszichológus szemével.

Szombat - 12. nov. - 10:35 | BBTE,  Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar épülete, 400591 Kolozsvár, Teodor Mihali utca 58–60 szám

Attila pszichológus, egyéni és team coach, a Karson Consulting (karsonconsulting.com) társalapítója, blogger és salsa tanár.
Árult mobiltelefont, nyelvtanfolyamot, dolgozott ipari alpinistaként és szerelt kamiont. 16 évesen pénzért állt sorba hivatalokban mások helyett, 18 évesen áru barter hálózatot épített, majd online fordító irodát nyitott. Az egyetemi évek alatt felépítette Európa legnagyobb pszichológiai témájú rendezvényét és kiépítette a magyarországi pszichológus hallgatók országos támogató hálózatát.
Pszichológusként 12 éve foglalkozik a vállalkozók és a vállalkozások lélektanával és azzak a kérdéssel, hogy az emberi elme természetes működése hogyan akadályozza az üzleti sikerességet az egészen korai fázisban.
Csapatával kifejlesztettek egy online eszközt és egy speciális workshop módszertant, amely képessé teszi a vállalkozókat és csapataikat arra, hogy minél reálisabb és stabilabb alapokra építsék vállalkozásukat az illúziók és remények helyett.

dr_torocsik_maria

Dr. Törőcsik Mária

Plenáris előadó

Trendhatások, trendformált fogyasztók

Szombat - 12. nov. - 11:30 | BBTE,  Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar épülete, 400591 Kolozsvár, Teodor Mihali utca 58–60 szám

Dr. Törőcsik Mária egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán marketinget, személyiségmarketinget, vásárlói és fogyasztói magatartást oktat. Számos publikációja is megjelent ezen témakörökben, rendszeresen ismerteti meg gondolatait konferenciák hallgatóságával.
Egyetemi oktatási feladatai mellett marketing tanácsadással és marketingkutatással is foglalkozik. Érdeklődésének fókuszában a trendkutatás is szerepel, vagyis életünk azon új vonásainak felismerése, rendszerbe foglalása, amelyek új döntési magatartáshoz, piaci sikerhez vezetnek.

Trendek

kolumbandavid

Kolumbán Dávid

Trendek szekció

Gumicsizma és vasalt ing

Szombat - 12. nov. - 14:30 | BBTE,  Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar épülete, 400591 Kolozsvár, Teodor Mihali utca 58–60 szám
Személyemben fiatal családapát, törekvő vállalkozót és keményen dolgozó székely gazdálkodó embert ismerhetnek meg. Gyerekkoromtól kezve az élet bármely területén tevékenykedtem, igyekeztem minden helyzetből a maximumot kihozni, mindezt megfelelve a tudatos neveltetésemnek és tanulmányaimnak.
A sokoldalú tevékenységeim révén sok élettapasztalatot sikerül gyüjtenem úgy külföldön mint idehaza székelyföldön. A tapasztalatok megedzettek, megerősitettek abban, hogy nekünk székelyeknek van jövönk ebben a világban és ezen a helyen. Úgy érzem közösségünk megérdemli, hogy a legjobb tudásom és tapasztalatom társuljon a többi kolléga munkájához, és közösen szebb jövőt épitsünk gyermekeinknek.
Jövőbeli tevékenységem céljaként az élet azon területeinek javitását, élhetőbbé tevését határiznám meg, amelyekben a eddig a legtöbb tapasztalatom van. Szivügyeim a fiatal vállalkozók elinditása, segitése, mert Ők lesznek a jövő munkaadói, őshonos magyar állatfajtáink, élő örökségeink megőrzése maguk természetes környezetében, mert hiányukban gyermekeink egy üres hideg világban fognak élni, végezetül a családoknak élhetőbb, kellemes falusi és városi környezet, életterek kialakitását látom prioritásnak, mert a család kell legyen a jövőnk kulcszava, tőkéje.

csepeti-adam

Csepeti Ádám

Trendek szekció

Innováció és piaci siker - Egy lehetséges makromarketing megközelítés és üzleti implikációi dióhéjban

Szombat - 12. nov. - 14:30 | BBTE,  Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar épülete, 400591 Kolozsvár, Teodor Mihali utca 58–60 szám

Csepeti Ádám felsőfokú tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetemen folytatta, ahol marketing főszakirányon, valamint gazdaságpolitika és irányítás mellék-szakirányon 2008-ban szerzett diplomát „kiváló” minősítéssel. Ezt követően felvételt nyert a Gazdálkodástani Doktori Iskolába, ahol disszertációját 2015-ben, „summa cum laude” minősítéssel védte meg. Csepeti Ádám jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem Marketing és Média Intézetének adjunktusa, számos tantárgy – mint például marketingstratégia, marketingtervezés, kereskedelem-gazdaságtan, szolgáltatás-marketing – keretében tart előadásokat és vezet szemináriumokat. A Budapesti Corvinus Egyetem mellett rendszeres vendégoktató a kolozsvári Babes-Bolyai Tudomány Egyetemen, a csíkszeredai Sapientia Erdélyi Magyar Tudomány Egyetemen és a Testnevelési Főiskolán is.

A felsőoktatás és az üzleti szféra szereplői közötti együttműködések elmélyítésének elkötelezett támogatójaként, valamint a kereskedelem és marketing szak szakmai gyakorlati felelőseként folyamatosan stabil vállalati partnerkapcsolatok kialakításán dolgozik, szervesen integrálva a döntéshozókat aktuálisan foglalkoztató marketingkérdéseket a különböző, általa vezetett kurzusokba. Mindemellett, rendszeres tanácsadási és kutatási tevékenységet folytat, az elmúlt években tucatnyi üzleti projekt résztvevőjeként, később vezetőjeként tevékenykedett – többek között – olyan megrendelő vállalatok számára, mint a Magyar Telekom, az OTP, a HungaroControl, a Tokaj Kereskedőház, az OVB, a Sara Lee."

kelemen-attila

Kelemen Attila

Trendek szekció

Ceci n'est pas une brand!

Szombat - 12. nov. - 14:30 | BBTE,  Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar épülete, 400591 Kolozsvár, Teodor Mihali utca 58–60 szám

A Transindex és az Erdély FM alapítója. Pár éve független branding tanácsadóként is tevékenykedik. Augusztustól az OTP Romania marketing vezetője.

Marketing

nagy-gaborkicsi

Nagy Gábor

Marketing szekció

Milyen az Online Marketing 2016-ban (és mire számíts 2017-ben)

Szombat - 12. nov. - 14:30 | BBTE,  Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar épülete, 400591 Kolozsvár, Teodor Mihali utca 58–60 szám

Online marketing és SEO specialista. Dolgozott többek között a Vodafone-nál és egy nemzetközi tech startupnál marketingesként, valamint elvégezte a Google Ground programot. A The Pitch online marketing blog társszerzője.

birtha_attila

Birtha Attila

Marketing szekció

How do I start my online business?

Szombat - 12. nov. - 14:30 | BBTE,  Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar épülete, 400591 Kolozsvár, Teodor Mihali utca 58–60 szám

Több mint 9 év online marketing tapasztalattal rendelkező szakember, a proClick alapítója, együttműködik olyan piacvezető cégekkel, mint az eJobs.ro, evoMag.ro, Elefant.ro, Bestkids.ro, PCGarage.ro. Informatikus végzettségéből kifolyólag szeret automatizált megoldásokkal dolgozni és a skálázhatóságot szereti a legjobban az online marketingben. Partner és Google minősített tréner szerepben is aktívan részt vesz romániai piac oktatásában.

levai-richard

Lévai Richárd

Marketing szekció

Megeszi a Facebook az internetet 2017-ben? Trendek, tippek, trükkök és egy kis jövőbenézés a közösségi média világában.

Szombat - 12. nov. - 14:30 | BBTE,  Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar épülete, 400591 Kolozsvár, Teodor Mihali utca 58–60 szám

Lévai Richárd az üzleti eredményeket szállító közösségi marketing specialistája, a „Közösségi kalandozások- 20 magyar marketing sikersztori a Facebookon” és a „Hogyan készíts eredményes Facebook hirdetéseket?” című könyvek szerzője. Az idén 16 éves RG Stúdió marketing vezetője és egyik alapítója.
Cége referenciái között olyan márkák is megtalálhatóak, mint a Robert Bosch, a CEWE Fotókönyv, a Piatnik, az OLX.hu, vagy a Telenor.
Kozossegikalandozasok.hu blogja már hat éve biztosítja a naprakész információkat azoknak, akik bevételt szeretnének a közösségi médiából.

Tőkebevonás

hejja_szabolcs

Héjja Szabolcs

Tőkebevonás szekció

Tőkebevonás az induló vállalkozásoknál - Veszély vagy lehetőség?

Szombat - 12. nov. 16:20-16:50 | BBTE,  Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar épülete, 400591 Kolozsvár, Teodor Mihali utca 58–60 szám

Héjja Szabolcs az elmúlt tíz évet a banki, pénzügyi szektorban töltötte, jelenleg cégvezetéssel, hálózatbővítéssel foglalkozik.
Az erdélyi piacon tevékenykedni vágyó, induló vállalkozásoknak nyújtanak szakmai segítséget, ugyanakkor a TransUP-on keresztül pedig befektetőket, üzleti társakat, tőkét közvetítenek az induló, ígéretes projekteknek.

miklos_istvan

Miklós István

Tőkebevonás szekció

ICO, az "Initial Public Offering" lehetséges utódja

Szombat - 12. nov.  16:50-17:20 | BBTE,  Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar épülete, 400591 Kolozsvár, Teodor Mihali utca 58–60 szám

Miklós István a Bitcoinnal kapcsolatos termékeket és szolgáltatásokat forgalmazza 2012-től: Bitcoin félkészítés és tanítás, bemutatások, Bitcoin találkák, crypto-pénz bányászatra szánt gépek, crypto-pénzváltó automata, valamint fizetségszolgáltatás.

parajdi_borbala

Parajdi Borbála

Tőkebevonás szekció

A pályázatírás és projektkivitelezés útvesztői. Pályázati lehetőségek.

Szombat - 12. nov. 17:20-17:50 | BBTE,  Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar épülete, 400591 Kolozsvár, Teodor Mihali utca 58–60 szám

Borbála szociológus, projektmenedzser, képző, 2007 óta az Eurotop Consulting településfejlesztési, forrásszerzési és beruházási tanácsadó Kft. munkatársa.
Ez idő alatt tevékenykedett, mint hazai és európai uniós finanszírozási programokért felelős szakértő, projekmenedzser a kisméretű felszerelésvásárlási projektektől egészen a több millió eurós nagy infrastrukturális pályázatokig, jelenleg pedig a vállalkozás ügyvezető igazgatója. Ezen kivül aktívan részt vett több Helyi Fejlesztési Stratégiaterv kidolgozásában, valamint fontos számára a szakmai tudás átadása is, így több előadást is tartott projektmenedzsment témában.

Vállalkozói történetek 

szesztay_peter

Szesztay Péter

Vállalkozói történetek

Vállalkozásról érthetően

Szombat - 12. nov.  16:20-16:50 | BBTE,  Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar épülete, 400591 Kolozsvár, Teodor Mihali utca 58–60 szám

A Budapesti Corvinus Egyetem hallgatójaként kezdtem el saját vállalkozások építésébe. Több, mint 5 éves vállalkozói tapasztalattal a hátam mögött, foglalkoztam már vállalkozáskeltető inkubátorház építésével, távirányítható gyerekbicikli fék fejlesztésével (MiniBrake), a Proda nevű elektronikai termék család online értékesítésével (proda.hu), illetve a Growthery SEO és tartalommarketing ügynökség keretei között online marketing tanácsadással.

A vállalkozások sokszor kaotikus világában a rendet keresem és jól optimalizált rendszerek felállításán dolgozom. Több sikeres hazai crowdfunding kampány mellett segédkeztem tanácsadóként. Vállalkozások építése mellett szívesen foglalkozom a fiatal vállalkozói élet pezsdítésével, amit rendezvényeken keresztül valósítok meg. Az elmúlt 4 évben megrendezésre került eseményeimen több, mint 2500 résztvevő fordult meg.

sepsey_barna

Sepsey Barna

Vállalkozói történetek

Saját vállalkozást egyetem mellett/helyett?!

Szombat - 12. nov.  16:50-17:20 | BBTE,  Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar épülete, 400591 Kolozsvár, Teodor Mihali utca 58–60 szám

Vállalkozó, a Growthery ügyvezetője, a The Pitch Education társalapítója, korábban a CX-Ray Inc. marketingvezetője volt. Szakterülete a digitális szolgáltatásfejlesztés.

sztano_csaba

Sztanó Csaba

Vállalkozói történetek

Határok nélküli élet, lépésről lépésre

Szombat - 12. nov. 17:20-17:50 | BBTE,  Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar épülete, 400591 Kolozsvár, Teodor Mihali utca 58–60 szám

Fiatal kora ellenére 2 sikeres vállalkozást vezet jelen pillanatban.
A budapesti Creativo Media reklámügynökség és a Story of Roses kreatív esküvői ügynökség alapítója és ügyvezetője.
Ezek mellett egyik nagy büszkesége, hogy létrehozta barátai segítségével a BE MY HERO fantázianevű jótékonysági programot, melyen keresztül kb 5.000.000 ft értékben tudtak segíteni kórházakon és rászoruló családokon.
16 éves korától fogva vállalkozóként dolgozik. Ennek a 9 évnek a tapasztalatait szeretné megosztani Veletek is.
Ha kíváncsi vagy, milyen módszerek mentén van esélyed minden évben akár megduplázni a bevételed, tarts velünk!
#KREATIVITÁS #SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS #MÁRKAÉPÍTÉS #STRATÉGIAIGONDOLKODÁS #JÓTÉKONYSÁG